Минаха малко повече от две години от смъртта на Коби Брайънт, смятан от мнозина за един от най-добрите баскетболисти на всички времена. Наследството му обаче е живо, а за това се грижи и съпругата му Ванеса.

Коби Брайънт, Лос Анджелис Лейкърс и как от клуба почетоха рождения му ден

Как Лейкърс почетоха рождения ден на Коби Брайънт

Мамбата няма да бъде забравен

От името на семейство Брайънт тя поднови договора с Nike.

"Вълнувам се да съобщя, че партньорството ни с Nike продължава. Горда съм, че моделът обувки на съпруга ми продължават да са най-носените по игрищата на NBA и че търсенето им от феновете по света продължава", написа 39-годишната Ванеса в Instagram.

Тя допълни, че като част от партньорството им Nike ще продължат да произвеждат и продават модели, популяризирани от Кобе и 13-годишната му дъщеря Джиджи, която съща загина в самолетната катастрофа, отнела живота на баскетболиста.

Първият модел, който тази година излиза на пазара като част от договора на спортната компания със семейство Брайънт, е Kobe 6 Protro "Mambacita Sweet 16" в памет на Джиджи. 100% от приходите ще отидат за фондацията Mamba and Mambacita Sports Foundation (M&MSF).

Nike и Ванеса Брайънт се ангажират също така да започнат изграждането на център по баскетбол в Южна Калифорния, където деца и младежи да тренират по метода на Коби. Освен покойната Джиджи, Коби и Ванеса Брайънт имат още три деца - 19-годишната Наталия, петгодишната Бианка и двегодишната Капри.