Списание Time обяви за четвърти път списъка си с 25-те най-влиятелни личности в интернет за последната година. Ние ще насочим вниманието си само към звездите, които попадат сред челните места на подреждането на база слава в глобалната мрежа.

Кание Уест

След гръмкото си завръщане в Twitter, предхождано от още по-гръмко напускане на Instagram, гарнирани с няколко скандала, в който бе въвлечен и американският президент, няма как рапърът да не присъства в тази класация.

Чрез профилите си в социалните мрежи, където има над 28 млн. последователи, той рекламира бизнеса си, а и не пропуска да се похвали с формите на съпругата си. По брой туитове на ден пък почти няма кой да му бъде конкуренция.

Доналд Тръмп

Американският президент използва целия възможен ресурс на социалните мрежи. Ако предишните държавни глави на САЩ се опитваха да превземат телевизиите и радиата, Тръмп намери своята трибуна в Twitter.

53 милиона са последователите на профила @realDonaldTrump в Twitter. Именно там се раждат и десетки бисери, които се коментират дълго след това. Като "covfefe".

Риана

Поп звездата също знае как умело да използва славата си и влиянието в социалните мрежи. Тя промотира успешно своите козметични продукти, дрехи и линия бельо.

Риана се отказа от Snapchat след скандал и доведе до стотици милиони загуба за компанията. А какво по-добро доказателство за влиятелността й от това?

Кайли Дженър

И тук социалните мрежи и бизнесът са тясно свързани. Но най-голямото интернет постижение на риалити звездата определено е постът за новородената й дъщеричка Сторми, който би по харесвания дори култорвия кадър на бременната Бионсе - цели 14.1 млн.

Кайли също се оказа от Snapchat и доведе до близо милиард загуби за компанията. А сега приходите и от профила в Instagram са наистина значителни. Дженър прибира по милион за публикация с рекламна цел, която да достигне до нейните 110 млн. последователи.

Логан и Джейк Пол

Влогърът Логан Пол се превърна в интернет сензация през последните месеци. Той доби неочаквана популярност с едно уж неволно заснето самоубийство, реакцията на Youtube и промяната на играта от страна на младежа. 

Логан Пол и Джейк Пол срещу KSI и Деджи

Най-голямото събитие в историята на YouTube

Двубоят на братята Пол с KSI и Деджи наближава

Брат му Джейк път стана известен, но не и харесван от всички, заради расизма в текстовете на своите рап парчета. Двамата общо имат десетки милиони последователи в Twitter, Instagram, Facebook и Youtube. А те са пряко свързани и с печалба от десетки милиони долара.