Натали Портман сподели опита си със злоупотреби във филмовата индустрия, като заяви, че е претърпяла "дискриминация или тормоз в почти всеки филм, по който някога е работила".

Пред журналисти на фестивала Vulture в Лос Анджелис в неделя (20 ноември) Портман споделя: "Когато всичко се разчу, си помислих колко щастлива съм, че не съм преминавала през това. И в следващия момент се замислих, че никога не съм била сексуално насилвана, определено не, но са се отнасяли дискриминационно и обидно към мен по време на почти цялата ми кариера. Изведнъж от мисълта, че нямам нито една подобна история, бях... "Ооо, имам 100". Мисля, че много хора имат тези проблеми със себе си, за неща, които просто приемат за даденост, това е част от процеса", пише NME.

Звездата си спомни за конкретна история с един продуцент, който я поканил да лети с него в частния му самолет.

"Бяхме само двама и едно легло в самолета. Нищо не се случи, не ме нападна. Казах, че не се чувствам комфортно в тази ситуация и мнението ми беше уважено. Но това не беше ок, нали разбирате? Беше наистина неприемливо и манипулативно, и можеше да стане страшно. Бях много изплашена. Но това се случва с всяка жена, ако ходи на улицата сама през нощта. Тя се чувства уплашена. Не съм сигурна, че момчетата знаят какво е", допълва Портман.