Не е ли любопитно как някои личности тотално превземат медийните портали, след което тотално изчезват от публичното полезрение? Моника Люински определено е сред тези личности, чието име бе запечатано в съзнанието на милиони хора като еквивалент за непристойно поведение.

20 години по-късно някогашната стажантка в правителството на Бил Клинтън отново влиза в заглавията, за да разкаже как се е чувствала, когато аферата й с американския президент беше изобличена през 1998 г.

В публикация за Vanity Fair Люински прави паралел между тогавашните норми и възприятия на обществото и сегашните, като обяснява, че ако любовната й авантюра се бе случила днес, тя би получила много повече подкрепа и разбиране.

Моника прави препратка към скандала с Харви Уейнстейн, като казва, че по онова време никой не е смеел да повдига подобни теми, камо ли когато американският президент е замесен. Тя обяснява, че ключови фигури на високо ниво тотално са загърбили проблема през 1998 г. и е била изолирана и самотна в последствията след разкриването на аферата й с Клинтън.

Мерил Стрийп изригна срещу Харви Уейнстейн

Мерил Стрийп изригна срещу Харви Уейнстейн

Никой не иска да бъде приятел на продуцента

В есето си Люински открито заявява, че Бил Клинтън, който тогава е бил с 27 години по-възрастен от нея, е трябвало да използва опита и улегналостта си, за да предпази и двама им от подобен развой.

Моника изразява възхищението си към всички жени, които през последните две години изобличиха десетки влиятелни мъже, и заяви, че е сигурна, че занапред ще станем свидетели на още по-големи скандали, които все още са "на тъмно".