Дългоочакваната коронация на крал Чарлз Трети отмина, а церемонията протече по предварително установен ред и традиции. И докато при нея няма много за обсъждане, същото не важи за тоалетите на гостите на събитието.

Кралица Рания и кралица Летисия засенчиха кралица Камила на коронацията

Кралиците, които засенчиха Камила на коронацията

Кралски блясък от цял свят

Крале, кралици и държавни глави от много държави изглеждаха елегантно и съобразено с повода, за който са дошли. Но безспорно всички очакваха да видят как ще е облечена Кейт Мидълтън - съпругата на престолонаследника принц Уилям и бъдеща кралица на Великобритания.

Принцесата ни изненада, като почти през цялото време остана във формална роба, която отразяваше статута й на Дама на големия кръст на Кралския викториански орден. Титлата й е дадена от покойната Елизабет Втора през 2019 г.

Снимка 617467

Източник: GettyImages

Под робата обаче се подаваше рокля, дело на Alexander McQueen. Върху копринения креп в цвят слонова коса имаше безброй бродерии в сребристо на рози, нарциси, магарешки бодили и детелини - цветята символи на четирите нации на Обединеното кралство.

Снимка 617466

Източник: GettyImages

Обувките на Кейт Мидълтън са бели Gianvito Rossi на висок ток, но особено впечатление прави аксесоарът за коса, също в сребристо. Триизмерното украшение от сребристи листа е изработено от Jess Collett x Alexander McQueen.

анкета

Ще промени ли коронацията на Чарлз мнението ви за него?

Виж резултати

Да, вече официално е крал 13.6%

Не, пак не го харесвам 45.7%

Кой въобще го интересува тази коронация 17.7%

За мен няма никакво значение 22.9%

Изборът на Джес Колет е символичен - дизайнерката е от стипендиантите на Тръста на принца - благотворителна организация, ръководена от Чарлз.

На по-късно публикуваните официални снимки на кралското семейство обаче роклята на Кейт претърпява промяна - затвореното деколте отстъпва място на малко по-изрязано. Много хора останаха озадачени дали това са две отделни рокли?

Оказва се, че не. Принцесата е използвала специално "наметало" в бяло под формалната роба, която да предпази крехката тъкан на роклята от тежестта на робата. За официалните снимка то е махнато. Самата рокля е копие на модела, който Кейт носи на официален прием през 2019 г.