Снощи, 16 декември, се проведе финалът на 67-то издание на ежегодния конкурс Мис Вселена. Шоуто се състоя в тайландската столица Банкок.

На сцената излязоха общо 94 претендентки за короната на най-красивата жена в света. След няколко кръга победителка стана 24-годишната филипинка Катриона Грей. Първа нейна подгласничка е Мис Южна Африка, а втора - Мис Венецуела.

Но изненадата не дойде от подреждането на победителките, а от една участничка, която не се нареди сред върховете, но пък открадна шоуто.

На пръв поглед Мис Испания - Анхела Понсе, по нищо не се различава от останалите претендентки за Мис Вселена. Но всъщност тя е различна от всички, явявали се някога на конкурса, защото е трансджендър.

А когато наскоро спечели короната за най-красива жена в родината си, всички започнаха да говорят за нея и за това колко либерални са станали конкурсите за красота. Анхела получи възможността да се яви на Мис Вселена и въпреки че не успя да влезе в топ 20, записа името си в историята на конкурса.

Понсе получи специално признание по време на финала снощи. Тя заяви, че няма нуждата да печели конкурса, защото за нея е достатъчно важен фактът, че е там, на тази сцената. След като дефилира редом с останалите участнички, испанката се обяви за мир и разбирателство по света, за да живеят всички по-спокойно. А цялата зала я аплодира бурно, пише Insider.

Социалните мрежи пък прегряха с коментари по адрес на Анхела. Мнозина останаха истински развълнувани и разчуствани от появата на трансджендър красавицата на сцената на Мис Вселена. Не липсваха и коментари, че именно испанката е най-достойна да спечели короната.

Мис България 2018, Теодора Мудева и новата кралица на красотата

Това е новата Мис България

Много млада и не по-малко красива

С корона или без, Понсе спечели своята лична битка и даде началото на една нежна революция, която със сигурност ще продължи и в следващите години.