Повечето хора завиждат на знаменитостите заради славата им, заради пищния начин на живот и, разбира се, заради многото пари.

За съжаление богатството невинаги е гаранция, че няма да имаме проблеми. Напротив, дори понякога ги създава. В действителност знаменитостите се явяват в съдебната зала много по-често от средностатистическия човек.

От The Richest събират няколко нелепи причини, заради които известните личности са били съдени.

Мила Кунис срещу пилето

Снимка 373122

Източник: GettyImages

През 2015 г. срещу Мила Кунис е заведено дело за кражба на пиле - домашен любимец от приятелка на актрисата от детските й години, която твърди, че докато са учели в начално училище в Украйна, Мила Кунис е откраднала пилето Доги.

Дружката на Мила - Кристина, иска от актрисата обезщетение в размер на 5000 долара, които освен да покрият разходите й за терапевт, са и компенсация за причинения емоционален стрес.

Майкъл Джордан срещу славата

Снимка 365948

Източник: GettyImages

През 2006 г. Алън Хекард от Портланд, Орегон, завежда дело за нанесена "емоционална травма" срещу баскетболната звезда Майкъл Джордан и промоутъра му Фил Найт за общо 832 мил. долара.

Хекард твърди, че в продължение на 15 години не е минавал ден, в който да не го сбъркат с баскетболната легенда. 

Jonas Brothers срещу концертите

Снимка 409724

Източник: Instagram / Jonas Brothers

Живият контакт с любимите ни артисти може да бъде забавно и вълнуващо преживяване. Но може да се окаже и опасно, ако феновете станат твърде буйни. Такъв беше случаят с Ашли Джонсън през 2010 г., която присъства на концерт на Jonas Brothers в The Grove.

Но вместо да съди хората, които са ѝ нанесли физически и психически травми, тя решава да съди Jonas Brothers и техният мениджмънт.

Майкъл Джексън срещу музата

Снимка 410714

Източник: Instagram / Victoria

През 2012 г. Кимбърли Григс твърди, че е вдъхновила някои от най-известните песни на Майкъл Джаксън. Затова и завежда дело за 1 млрд. долара срещу разпоредителите на имуществото му. Жената, която е лежала в затвора за кражба, била изненадана, че не е спомената в завещанието на певеца.

По думите Кимбърли Григс, тя и кралят на попа са имали интимна връзка през 1979 г. и Джексън включил песни, вдъхновени от нея самата, в албуми като Thriller, Bad и Dangerous.

Ким Кардашиян срещу фашливите новини

Снимка 407348

Източник: GettyImages

През 2010 г. Ким Кардашиян става най-богатата риалити звезда с приходи от около 6 млн. долара. Това автоматично я прави и една от най-често присъстващите в медиите личности. През август 2011 г. Ким се омъжва за баскетболиста Крис Хъмфрис, а церемонията и подробностите около нея придобиват широка публичност. През октомври същата година тя подава документи за развод.

И докато повечето хора твърдят, че бракът е бил просто вдигане на шум, за да поддържа интереса към нея, един човек се чувства особено недоволен от цялото тръбене на събитието и... предприема мерки. Комикът Роб Дълейни стига дотам, че съди Ким, Райън Сикрест и Е! за изфабрикуването на "фалшивата сватба".