Бракът между Мерил Стрийп и Дон Гъмър често беше сочен като един от най-устойчивите в Холивуд. Затова и когато през октомври 2023 г. стана ясно, че че двойката е разделена от цели шест години, мнозина се зачудиха за решението им.

Мерил Стрийп и Дон Гъмър - разделени от шест години след 45 години брак

След 45 години брак - и Мерил Стрийп вече е свободна жена

А бракът ѝ бе сочен като един от най-трайните в Холивуд

Въпреки раздялата 74-годишната носителка на Оскар и 76-годишният скулптор отпразнуваха 45-ата годишнина от сватбата си миналата година. Двойката продължава да се подкрепя в личен и професионален план, но отношенията им вече са приятелски, не и романтични.

Предвид факта, че Мерил Стрийп вече не е обвързана жена, през последните дни усилено се заговори, че актрисата има любовна връзка с колегата си от сериала "Убийства в същата сграда" Мартин Шорт. Двойката беше забелязана заедно на наградите Златен глобус.

Твърди се, че отношенията на актьорите са започнали на снимачната площадка на третия сезон на детективската история, където те играят любовници. На церемонията по награждаването Мерил и Мартин седяха на една маса един до друг и в компанията на колежката от сериала Селена Гомес.

Същата вечер Селена разговаряше с най-добрата си приятелката си Тейлър Суифт и после написа: "Казах на Тейлър за двама мои приятели, които започнаха да излизат. Не че това засяга някого." Някои потребители предположиха, че Гомес е говорила именно за Мерил Стрийп и Мартин Шорт.

Селена Гомес, Тимъти Шаламе и Кайли Дженър на Златен глобус 2024 - видеото, което всички още обсъждат

За какво беше цялата драма със Селена Гомес, Тимъти Шаламе и Кайли Дженър

Триъгълникът на раздора на Златен глобус 2024

Въпреки спекулациите обаче, оказва се, че твърденията за романтична връзка между Мерил Стрийп и Мартин Шорт са силно преувеличени. Представител на Шорт потвърждава пред People, че двойката "са просто много добри приятели, нищо повече".

73-годишният Шорт загуби съпругата си, актрисата Нанси Долман, от рак на яйчниците през 2010 г. Двамата бяха женени от 30 години и той нарече връзката си "триумф" в разкриващо интервю за AARP The Magazine през 2019 г.

"Така че е трудно. Тя почина през 2010 г., но аз все още общувам с нея през цялото време. Как би реагирала тя на това или онова решение, особено по отношение на трите ни деца", разкри тогава актьорът.

Мерил Стрийп с рядка проява редом с четирите си деца Хенри Улф, Мами Гъмър, Грейс Гъмър и Луиза Джейкъбсън

Мерил Стрийп и една неочаквана снимка

Актрисата пази личния си живот

Шорт и Долман имат дъщеря Катрин, която е на 40 г., както и двама сина - Оливър на 37 г. Хенри на 34.