Меган Маркъл направи изненадващо посещение преди ден в град Ювалди, щата Тексас. Целта ѝ бе да почете паметта на жертвите на стрелба в начално училище, която отне живота на 19 ученици и двама учители.

Принц Хари, Меган Маркъл,  Алберто Алварес и бившият бодигард на Майкъл Джаксън

От кого зависи животът на Хари и Меган

Кой е бодигардът начело на екипа по сигурността им

Във вторник, 24 май, 18-годишен въоръжен младеж успява да премине край охраната в училището, да нахлуе в една от класните стаи и да застреля 21 души.

Според говорител на Меган, тя е предприела пътуването от Калифорния в качеството си на човек и майка, за да поднесе своите съболезнования и да окаже подкрепа. Херцогинята на Съсекс постави букет от бели цветя на възпоменателния кръст на една от невръстните жертви. След което коленичи, наведе глава и остана безмълвна за няколко минути.

През 2019 г. Меган и Хари отдадоха почит на жертвите на терористичната атака в Крайстчърч, Нова Зеландия, когато 50 души загинаха и десетки бяха ранени след като въоръжен мъж стреля по две джамии. Тогава те оставиха цветя пред New Zealand House в Лондон заедно с послание. Меган написа: "Нашите най-дълбоки съболезнования. Ние сме с вас." А Хари подписа името си с "аrohanui", което преведено от маорски означава "най-добри пожелания", припомня Рeople.

Чрез фондацията си Archewell, която двойката основа през 2020 г., Хари и Меган полагат усилия да помагат всячески на широката общественост - било за справяне с пандемията от COVID-19 или в борбата за расова справедливост.

Принц Хари, Меган Маркъл и участието им в платинения юбилей на кралица Елизабет

Последното решение на кралицата за Хари и Меган

Каква ще бъде ролята им за платинения й юбилей

Следващата седмица хергогът и хергогинята на Съсекс се очаква да пътуват до Обединеното кралство, заедно с децата си, за да почетат платинения юбилейен уикенд на кралица Елизабет.