Със сигурност колкото хора харесват Меган Маркъл, толкова и не я харесват. Но докато някои предпочитат да не заявяват позицията си или го правят, без да привличат особено внимание, за други сякаш е фикс идея да й се противопоставят и да я заливат с негативни коментари.

Принц Хари, Меган Маркъл и каква е стратегията на кралското семейство за помиряване с тях

Има ли надежда за Фантастичната четворка

Каква я мислеха, каква стана

Да, говорим за британския телевизионен водещ Пиърс Морган, който дори загуби работата си именно заради казаното по адрес на херцогинята на Съсекс. След излъчването на интервюто с Опра Уинфри, той си позволи доста остри коментари и нападки, с които директно се усъмни в признанията й за влошено психично здраве и мисли за самоубийство.

Морган винаги е смятал, че действията на Маркъл са един добре режисиран цирк с ясна цел и затова и не вярва на нито една нейна дума. Но този път прекали с размислите и страстите в национален ефир и бе отстранен като водещ на Good Morning Britain.

Скоро след това, вследствие на 58 хиляди постъпили жалби от зрители, както и на една от самата херцогиня на Съсекс, британският медиен регулатор Ofcom започна свое разследване, изводите от които станаха ясни тази седмица.

Според публикуваната позиция, ограничаване на изразяването на възгледите му би било неприемливо спрямо свободата на словото. Именно тя дава право на Морган "да не вярва".

Въпреки това, регулаторът го критикува за "очевидното му пренебрежение" към темата за самоубийството, което обаче е било умело балансирано от останалите двама водещи. Освен това е било напълно очаквано достоверността на казаното от Хари и Меган да бъде подложена на съмнения.

Накратко, тази позиция казва, че водещият е бил в правото си да изкаже подобно мнение, въпреки че го е направил малко по-грубо от обичайно приетото в национален ефир. А Морган я прие като своя победа над Маркъл и публикува отворено писмо в Daily Mail.

В него той нарича херцогинята на Съсекс "принцеса Пинокио" и казва, че решението е "огромна победа за свободата на словото и голямо поражение" за нея.

Пиърс Морган, немските гиманстичките и острите коментари на журналиста към тях

Пиърс Морган срещу немските гимнастички

Oтново не е съгласен

Морган не скри, че така и не е разбрал защо е загубил работата си, след като регулаторът го подкрепи за това, че има право да изказва мнението си. Затова и пита в Twitter дали ще се върне отново на екран - стъпка, която със сигурност няма да се хареса на Меган.