След като стана жената до принц Хари, а след това и херцогиня на Съсекс, Меган Маркъл доказа с пълна сила влиянието си върху модната индустрия. "Ефектът Меган" веднага бе определен за явление, а редица модни марки се надяваха бившата актриса да избере и техен тоалет, за да може да генерират рекордни продажби.

Маркъл залагаше както на дрехи от луксозни брандове, така и на някои от достъпните Zara и H&M. А след всяка нейна публична поява световните медии не пропускаха да отбележат с какво точно е облечена и колко точно струва. Часове след това дреха бе разпродадена.

Именно на подобно чудо сега се надяват канадските модни марки, които не са сред най-популярните в световен мащаб. Но пък имат голямата надежда, че херцогинята на Съсекс успешно ще ги популяризира.

Меган с палто на канадска марка

Източник: GettyImages

Меган с палто на канадска марка

След като избра Канада за свой нов дом, няма нищо нелогично в това да започне да се облича с дрехи от местните магазини. Не че и досега не го е правила. Палтата на марката Sentaler, с които се появи няколко пъти, се превърнаха в най-продаваните й артикули, пише Reuters.

Меган Маркъл, Томас Маркъл и тормозът, на който е подложена херцогинята от баща си

Тормозът, на който е подложена Меган

Няма край

Маркъл винаги е демонстрирала предпочитания и към малки модни къщи, а не към големи производители. Именно те преобладават на канадски моден пазар. Затова местните се надяват на нейната помощ, която може да промени не само бизнеси, но и човешки животи. Все пак, трябва да се отблагодари за гостоприемството...