Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл се превърна в събитието на 2018 г. Причината за огромния интерес към нея бяха не само младоженците, но и големият брой звездни гости, които уважиха важния им ден.

Сега, година и половина по-късно, кралският биограф Андрю Мортън определя звездния списък с гости като добре премислена стратегия на херцогинята. Няма спор, че това бе кралската сватба с най-силно присъствие на представители на световния шоубизнес. А Мортън твърди, че повечето от тях не са били и част от приятелското обкръжение на Маркъл.

Според биографа, херцогинята на Съсекс е познавала бегло звезди като Джордж и Амал Клуни, както и Опра Уинфри. Въпреки това, тя е държала те да бъдат сред присъстващите на сватбата й. А причината е много проста - така ще си спечели техните симпатии.

Снимка 357492

Източник: GettyImages

Още преди да стане законна съпруга на принц Хари, Меган се сблъска челно с критиките по свой адрес. Именно затова е преценила като правилен ход спечелването на няколко звездни приятели с висока трибуна, от която да я защитават публично. Както и се случи неведнъж, пише Daily Mail.

Принц Хари, Меган Маркъл и кой иска да им отнеме титлите херцог и херцогиня

Ще останат ли Хари и Меган без титли

Негодувание срещу кралското семейство

Джордж Клуни няколко пъти се обяви в защита на Маркъл, а съпругата прие присърце идеята да приобщи херцогинята към начина на живот на Острова. Уинфри също е в отбора на защитниците, така че явно това е бил най-хитрият ход на Меган, от който и днес извлича позитиви.