Една от причините, които принц Хари и Меган Маркъл изтъкнаха за решението си да напуснат Острова, бе непрекъснатият тормоз, на който ги подлагат медиите - особено херцогинята на Съсекс.

Принц Хари, Меган Маркъл и ще се изнесат ли от имението си за милиони в Калифорния

Хари и Меган съжалиха за решението си

Какъв ще е следващият им ход

От три години тя води съдебна битка срещу медийната група Associated Newspapers, издател на Mail on Sunday, заради публикувано нейно писмо до баща й Томас Маркъл. Още от началото бе категорична, че нейното желание не е да получи голяма сума пари, а всичко е въпрос на принципи. Затова и ще дари за благотворителност сумата, която съдът отреди да й бъде изплатена.

Е, тя е... цял един паунд. Това е обезщетението за нахлуване в личния й живот, посочена в официалните документи. Така се потвърждава, че медиите са приели загубата си и няма да обжалват решението пред Върховния съд.

Снимка 526927

Източник: GettyImages

Изданието също така ще плати неуточнена сума за нарушаване на авторските права на Меган, като публикува големи части от писмото до баща й. Според запознати, в подобни случаи сумата е около 100-150 хиляди долара и е доказателство за защитата на репутацията на херцогинята, предава Guardian.

Издателите също така ще трябва да покрият голяма част от разноските по делото, което Маркъл заведе срещу тях. А те се равняват на над милион долара. На Mail on Sunday и MailOnline също беше наредено да публикуват на първа страница съобщения, че са загубили делото, като съдът дори уточнява с какъв шрифт да бъде направено. Изданията избраха да направят това в Boxing Day - един от дните с най-нисък тираж.

Принц Хари, Меган Маркъл, Арчи, Лилибет Даяна и коледната снимка на семейството

Хари и Меган показаха Лилибет за Коледа

Семейна идилия

Маркъл отпразнува победата като призова за преструктуриране на "таблоидната индустрия, която обуславя хората да бъдат жестоки и печели от лъжите и болката, които създават". Не пропусна да поясни колко е била търпелива и срещу тази добре организирана атака срещу нея.