В петък, 24 март, Марк Зукърбърг и Присила Чан съобщиха, че се е родило третото им момиченце. "Добре дошла на света, Аурелия Чан Зукърбърг!" пише двойката в Instagram. "Ти си такава малка благословия."

Марк Зукърбърг, Джо Роган и кои са трите стъпки за навлизане в метавселената

Три стъпки за влизане в метавселената

При това по-скоро от очакваното

Зукърбърг и бившата му съученичка от Харвардския университет посрещнаха дъщерите си Максима и Август, съответно през 2015 г. и 2017 г. Броени дни след новината за бебе номер три в семейството от CNBC се заемат да изяснят защо основателят на Facebook продължава да кръщава децата си на римски императори.

Марк Зукърбърг винаги е бил очарован от Древен Рим и го доказва с новината, че със съпругата му Присила Чан са кръстили бебето си Аурелия. Името Аурелия е препратка към римския император Марк Аврелий и отбелязва третия път, в който Зукърбърг дава на една от дъщерите си име, което напомня за една от най-мощните империи в историята.

Първата дъщеря на 38-годишния милиардер се казва Максима, което идва от латинското име Максимус. Втората му дъщеря се казва Август. Нейното име пък е свързани с това на римския император Октавиан Август. Той е осиновен от своя правуйчо Юлий Цезар и поради това по-късно наречен е Гай Юлий Цезар Октавиан. Според Зукърбърг това е една от "най-очарователните" фигури в историята.

Манията на главния изпълнителен директор по Рим започва доста преди той да стане баща за първи път. В интервю за New Yorker през 2018 г. Зукърбърг казва, че е започнал да се интересува от Древен Рим, докато учи латински в гимназията. "Имате всички тези добри, лоши и сложни фигури. Мисля, че Август е един от най-очарователните", каза той тогава. "Наистина със суров подход той установява двеста години световен мир."

Всъщност, когато Зукърбърг и Чан се женят през 2012 г., двойката прекара медения си месец в Рим. Зукърбърг дори се шегува, че императорът постоянно е присъствал на тяхното пътуване. "Жена ми се подиграваше с мен, казвайки, че смята, че има трима души на медения месец: аз, тя и Октавиан Август", разказва тогава основателят на Facebook. "Почти всички снимки бяха на различни скулптури на Август."

Марк Зукърбърг, Meta и точно колко загуби милиардерът през 2022 г.

Всичко, което загуби Марк Зукърбърг през 2022 г.

Повече, отколкото му се иска

Според данни на Администрацията за социално осигуряване на САЩ Аурелия е 516-то най-популярно име за момичета бебета през 2021 г., като 592 бебета в страната са кръстени по този начин.