"All I Want for Christmas" е песента, която всяка година оглася Коледата ни. Парчето се появява още през 1994 г. и се превръща в емблематично. Доказателство за това е фактът, че е продало цели 10 милиона копия и е спечелило 60 милиона долара в хонорари.

Марая Кери, къща, крадци и как ограбиха дома на певицата в Атланта, докато е на почивка в Италия

Какво се случи с дома на Марая Кери, докато е на почивка

Певицата трябва да е по-внимателна, когато публикува снимки в социалните мрежи

Явно именно заради главозамайващия успех на хита Марая Кери, певицата, която го изпява, се е засилила да го експлоатира. Как ли?

Тя иска да създаде търговска марка на титлата "Кралицата на Коледа", като регистрира термина законно, така че само тя да може да го използва. Доста егоцентричен ход, бихме казали.

Това очевидно е направило впечатление и на други, а най-лично пък засяга други две певици. Това са Дарлийн Лав и Елизабет Чан и те изобщо нямат намерение да се оставят Кери да се самообявява за владетел на коледното настроение.

Снимка 584520

Източник: GettyImages

И двете също са известни изпълнителки на коледни песни. Чан си спечелва известност с това, че пуска коледни песни всяка година, а през 2013 г. пък издава албум, озаглавен Queen of Christmas. Певицата е реагирала бързо след като Кери подава искането за търговската марка и официално е възразила срещу него.

"Коледа съществува преди всички нас на Земята и се надяваме да остане и много след нас на Земята. И съм силно убедена, че никой човек не трябва да притежава каквото и да било, свързано с Коледа или да го монополизира по начина, по който Марая се стреми да го направи. Това просто не е правилното нещо. Коледа е за всички. Тя трябва да бъде споделяна, а не притежавана", споделя Чан пред Variety.

Тя обяснява също, че проблемът не опира само до музикалния бизнес, а амбициите на Кери стигат и по далеч - до намерение да се възползва от търговската марка по всички възможни начини - като я позиционира на дрехи, алкохолни продукти, маски, дори и нашийници за кучета.

Марая Кери, Брайън Танака и разходката им из улиците на Ню Йорк

Когато Марая Кери се появи със секси гаджето си

Хванати в крачка

Дарлийн Лав пък, другата певица, която изразява неодобрението си към търговската марка, е известна със смятания за един от най-великите коледни албуми на всички времена - A Christmas Gift for You From Phil Spector. След като изпълнява хитът от него "Christmas (Baby Please Come Home)" на живо в американско предаване още през 1986 г., водещият я обявява за "Кралицата на Коледа".

Именно този момент от кариерата си Лав изтъква пред адвоката си, с когото заедно се борят срещу искането на Кери да си приватизира титлата "Кралицата на Коледа". А коя страна ще спечели битката, предстои да разберем.