След развода си с Джеф Безос Макензи Скот избягва публичните прояви и поне към момента спазва обещанието си да раздаде по-голяма част от състоянието си.

Макензи Скот и колко е дарила бившата съпруга на Джеф Безос за една година

Колко милиарда е дарила бившата на Джеф Безос за една година

Макензи Скот продължава да спазва обещанието си

А тази година бившата съпруга на един от най-богатите и влиятелни хора в света ще продължи с раздаването на пари. А сега от Bloomberg News разбираме, че Скот се е разделила с немалка част от акциите си в Amazon.

За миналата година тя е продала 65.3 милиона акции, които в момента биха стрували 10.4 милиарда долара. По този начин Мекензи Скот е останала с 1.9% притежание на акции от Amazon. При развода си тя получи общо 4% от компанията, които тогава се равняваха на 36 милиарда долара.

Снимка 399590

Източник: GettyImages

От раздялата с Джеф Безос и обещанието, че ще дари половината си състояние за благотворителност изминаха пет години, за които Мекензи Скот е раздала на различни организации впечатляващите 16.5 милиарда долара.

Макензи Скот, Дан Джюет и новината за развода на бившата съпруга на Джеф Безос

Макензи Скот се развежда отново

Не ѝ върви в любовта на бившата съпруга на Джеф Безос

Като само през миналата година даренията ѝ се изчисляват на около 2 милиарда долара, пише New York Post. През януари 2023 г. Скот финализира и втория си развод след като връзката ѝ с Дан Джюет, учител в училището на децата ѝ, се е разпаднала.