Родната прима Лили Иванова ще бъде гост изпълнител на българската „Евровизия". Това ще се случи на 23 февруари в зала 1 на НДК.

Изпълнението на Лили ще подкрепи участника Николай Манолов, чиито продуцент за конкурса е именно тя. Ники е познат на българската публика от участието си в „Мюзик Айдъл".

Не е известна точната сума, срещу която примата се е съгласила да пее за БНТ. За участие навръх Нова година тя поиска хонорар от националната телевизия, възлизащ на 100 000 лева, който й бе отказан. Според слухове, този път цифрата върви между 10 и 20 хиляди лева.

Вече са известни и останалите 11 финалиста в българската „Евровизия". Това са Симона Сиванио, Дани Милев, дуетът Георги Христов и Джани Фиорелино, Невена Цонева, Ивайло Колев, група "Те" и Преслава Пейчева, Иван и Стани, бивши членове на „Групата" , Деси Добрева, "Дийп Зоун" и диджей Балтазар, Стоян Роянов - Я-я и група "Дженърейшън".

Продуцираните от БНТ песни, които бяха включени в челната дузина без класиране, са "Sogno"на българо-италианския тандем Георги Христов и Джани Фиорелино, както и баладите на Невена от "Мюзик Айдъл" и на Деси Добрева.

Въпреки, че участва с три песни в конкурса и спечели голяма част от зрителския вот, Светозар Христов от „Файв Старс" не бе сред избраниците на журито за финала. Певецът твърди, че не се сърди на БНТ, защото в събота вечер по време на участието си пял с болно гърло и не успял да даде всичко от себе си.

Светльо обаче ще присъства като гост изпълнител на финалната гала вечер в зала 1.

Други известни личности, които ще дойдат на 23-ти февруари са Руслана, победителката от „Евровизия 2004", и Майк Джонсън, който е писал хитове за „Бекстрийт бойс" и „Ен Синк".

Изпълнителят, който ще бъде избран на последната вечер от конкурса, ще ни представя на полуфинала в Белград на 20 и 21 май заедно с още близо 60 претендента.