Рапърът Монтеро Ламар Хил, по-известен като Lil Nas X, е едва на 22, но вече е носител на Грами и е сред топ изпълнителите в музикалния бранш в момента.

Доли Партън, кавърът на Lil Nas X на "Jolene" и как кънтри легендата реагира на него

Доли Партън има какво да каже на Lil Nas X

А поводът е нейна песен

Преди броени дни градският съвет на американския град Атланта официално обяви музиканта за пълноправен член на на влиятелния честен клуб The Gathering Spot. Но с този жест не се изчерпва признанието на неговите сънародници.

По време на една от скорошните си публични изяви кандидатът за кмет Антонио Браун на град Джорджия, най-големия в Атланта, връчи на Lil Nas X плакет и изнесе пламенна реч за приноса на музиканта към LGBTQ+ общността.

"Той оказа значително влияние върху LGBTQ общността... и е даде възможност на другите да преодолеят бариерите и да бъдат по-отворени, изразителни и интимни чрез музиката и изкуството", цитират Браун от Dazed. Антонио Браун е първият LGBTQ кмет в историята на Джорджия.

Lil Nas X отговоря, че няма да плаче и уточнява, че той самият е от Атланта. "Преди четири години не бих си и помислил, че ще бъда тук, тогава бях в къщата на сестра ми и спях на пода. Това е невероятно", коментира още музикантът.

В профила на клуба The Gathering Spot в Instagram е качена публикация, към която пише още, че 20 октомври е обявен за официален ден на Lil Nas X в Атланта.