Изминаха 10 години, откакто започнахме да чуваме за Лейди Гага - една от най-нестандартните изпълнителки в историята на планетата Земя.

За това десетилетие видяхме Гага да изоставя евтините шоупрограми в баровете на Ню Йорк, да гушва шест награди "Грами" и един "Златен глобус", чухме от нея пет хитови албума и видяхме как изглежда момиче, облечено в пържоли.

Днес виждаме поп дивата в ефирна рокля - все толкова различна и предизвикателна, на корицата на ноемврийския брой на списание Elle.

Но не заради певческия й талант я поставя там, а заради актьорския.

Само преди броени дни по кината излезе филмът "Роди се звезда", в който Гага си партнира в главна роля с актьора с четири номинации за "Оскар" Брадли Купър.

"Роди се звезда" с Брадли Купър и Лейди Гага

Какво да очакваме от "Роди се звезда"

Брадли Купър и Лейди Гага - дует в музиката и в живота

Ноемврийският брой на Elle излиза под общата тема Women in Hollywood (Жените в Холивуд). Идеята е да се даде повече гласност на дамите с истории за разказване. Разбира се, това е и продължението на случилото се по-рано с безобразият ана Харви Уейнстейн, еволюирало в цяла култура с лозунг #MeToo.

В същата светлина Гага разказва и за "прераждането" си в новото амплоа. Тя говори с истинска страст за желанието си да стане актриса, още преди да реши да се насочи към пеенето, и определя участието си в "Роди се звезда" като една от най-големите си мечти.

Питър Линдберг, Лейди Гага, Брадли Купър и снимките за "Роди се звезда"

Лейди Гага и Брадли Купър - интимни зад кулисите на "Роди се звезда"

Пред обектива на Питър Линдберг

Въпреки че на снимките за корицата на Elle Лейди Гага излъчва типичните за нея увереност и харизма, актрисата-певица споделя, че дълго време се е съмнявала в себе си като артист.

И пеенето, и актьорството очевидно й се отдават. Затова и можем да си пожелаем да ни радва с още качествено изкуство. И още секси корици, разбира се.

А сега можем просто да се полюбуваме и на другите корици на Elle под мотото Women in Hollywood.  Техни герои и модели са още седем вдъхновяващи дами с впечатляващи истории. 

Лупита Нионго, Данай Гурира и Анжела Басет

Звездите от "Черната пантера" се превърнаха в символи за промяната към осезаема равнопоставеност за дамите в обществото. 

Чарлийз Терон

Винаги секси и винаги непоколебима. 

Шонда Раймс

Тъмнокожата писателка, сценаристка, актриса и какво ли още не, е една от жените в Холивуд, на които никой не може да запуши устата. Любима ни е доста. 

Кийра Найтли

Макар че е доста крехка и нежна, Кийра Найтли е доста социално активна и не се свени да говори това, което мисли. 

Миа Фароу

Друга дама, чийто глас се чува и нашироко, и нависоко. 

Сара Полсън

Друго от лицата на Elle и движението за полово равноправие. 

Яра Шахиди

18-годишната актриса пленява с чар, харизма и интелект. Наскоро младата дама бе приета да учи в Харвард и сме сигурни, че ще стигне далеч.