Да бъдеш известна личност идва и с някои отговорности. Като например това какви гледни точки споделяш публично и какви каузи защитаваш..., ако въобще го правиш. Не всички "звезди" се възползват от влиянието, което имат, но за щастие изключенията не са малко.

Джеф Безос, Лорън Санчес и романтичната им ваканция в Южна Европа

Секси забавленията на Джеф Безос и Лорън Санчес

Годениците пътуват с яхта из Средиземно море

Сред тях са Леонардо ди Каприо и Джеф Безос. Двамата обединяват усилия, за да помогнат за опазването на Амазонската джунгла чрез инициативата Protecting Our Planet. Тя цели набавянето на 200 милиона долара, които бразилското правителство да използва за защита на природата, местните видове, както и коренното население край Амазонка.

"Вдъхновени сме от амбициозните цели на Бразилия за опазване на Амазония - едно от най-важните места за дивата природа на планетата, и сме развълнувани, че можем да подкрепим тези усилия чрез предизвикателството Protecting Our Planet Challenge", се казва в официалното изявление на Ди Каприо, цитирано от People.

48-годишният актьор се включва чрез организацията Re:wild, която той основа през 2021 г. Джеф Безос пък участва чрез Bezos Earth Fund - инициатива, която милиардерът стартира с годеницата си Лорън Санчес като механизъм за борба с климатичните промени.

Protecting Our Planet цели намаляване на обезлесяването край Амазонка, като част от това е защитата на около 145 милиона акра обществени земи и засилен контрол на съществуващите защитени региони в бразилската част на амазонската гора.