През славната си кариера Лео Меси успя да спечели почти всички лични и отборни награди, като му се изплъзваше може би най-голямата - титла от световно.

Лео Меси, яйцето и новият рекорд за най-харесвана снимка в Instagram

Рекордът е факт - Лео Меси изпревари яйцето

Аржентинецът е номер едно и в Instagram

Е, в края на миналата година Меси успя да прибави и този трофей към витрината си, след като Аржентина победи Франция на финала на Мондиал 2022 в Катар. Последвалите празненства в Аржентина бяха доста луди, а футболистите бяха посрещнати от феновете подобаващо.

Самият Меси пък е решил да направи наистина щедър подарък на съотборниците си и на целия треньорски щаб на Аржентина по случай спечелването на Мондиал 2022. Според The Sun, футболистът е поръчал 35 броя iPhone 14 Pro Max, чийто гръбчета са направени от злато.

Всяко едно устройство е гравирано с името на съответния футболист или треньор, неговия номер, логото на аржентинската футболна асоциация и милото напомняне, че са станали световни шампиони през 2022 г.

Apple iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, цена и всичко останало за новите смартфони

iPhone 14 - нещо ново, нещо старо и още по-скъпо

Кой от новите модели да изберем

Този щедър подарък е струвал на Лео Меси 175 000 паунда. Бен Лайънс, който е изпълнителен директор на iDesign Gold, отговорни за изработката на подаръците, казва, че аржентинецът е искал да направи специален жест към съотборниците си. Но пък е търсел нещо различно от стандартната практика - купуването на часовници. Тогава самият предлага златните телефони, а Меси се съгласява.