Спор няма (нито две мнение, както някои коментатори обичат да повтарят): Леброн Джеймс е ако не най-великият, то един от най-великите баскетболисти в историята.

Леброн Джеймс, мачът с Индиана Пейсърс и новата глоба, която му бе наложена

Нова глоба за Леброн Джеймс

Краля е в серия... от наказания

И то не само в историята на NBA, но и в тази на баскетбола като цяло. Разбира се, има хора, които не искат и да чуят Леброн да бъде сравняван с Майкъл Джордан например, но е факт, че тези сравнения са неизбежни.

Още едно доказателство за това е поредният рекорд, който Краля счупи. В мача срещу Голдън Стейт Уориърс, загубен от Лейкърс, Леброн Джеймс трябваше да запише 19 точки, за да изпревари Карим Абдул-Джабар в класацията за най-много отбелязани точки в редовния сезон и плейофите.

Абдул-Джабар има общо 44 149 точки в кариерата си, като 38 387 са отбелязани в редовните сезони, а 5762 в плейофите. В крайна сметка Джеймс записа 26 точки, като необходимите точки, за да надмине досегашния рекорд, отбеляза в третата четвърт със стрелба от тройката.

Несъмнено това е постижение за историята, но Карим Абдул-Джабар все още е на първо място в историята на NBA по отбелязани точки в редовния сезон. В това отношение Леброн Джеймс има още доста да навакса, защото има 36 526 точки в редовните сезони.

Карим Абдул-Джабар, Леброн Джеймс и възмущението му от танца на Краля

Легендата, която нападна Краля

Карим Абдул-Джабар не е доволен от поведението на Леброн Джеймс

Това го нарежда на трето място, като между него и Абдул-Джабар е Карл Малоун, който има около 400 точки повече от Краля, пише CNN.