Последните седмици са доста турбулентни за Леброн Джеймс. Миналата той бе изгонен от мача на Лос Анджелис Лейкърс с Детройт Пистънс заради мелето, което негово действие предизвика.

Леброн Джеймс, Айзея Стюард, спречкването помежду им и последствията от него

Колко ще загуби Краля от мелето

След грозните сцени на мача между Лейкърс и Пистънс

Краля беше наказан да пропусне един мач, с което последваха и немалки финансови загуби за него. Няколко дни по-късно, когато наказанието му изтече, отново влезе в полезрението на феновете на NBA и баскетбола като цяло.

В мача на Лейкърс срещу Индиана Пейсърс Леброн издейства на двама фена, седящи на едни от най-хубавите места в залата - тези до паркета, изгонване. След това баскетболистът заяви, че те са преминали границата и са му казали неща, които не би следвало и са много грозни.

В същия този мач Леброн Джеймс блесна в края, като с няколко отлични отигравания успя да спечели мача за Лейкърс. След една вкарана тройка в изключително важен и напрегнат момент обаче Краля реши да изрази радостта си по-доста странен начин, правейки движения, с които сякаш се хваща за слабините.

Това му коства нова глоба в размер на 15 000 долара, наложена от NBA. Освен заради жестовете, Джеймс е глобен и заради острия и на моменти вулгарен език, който е използвал, когато е комуникирал с медиите, пише People.