Кръщенето на сина на принц Хари и Меган Маркъл бе преди около два месеца, на 6 юли, но все още имат интересни детайли около него, които да се коментират.

Добре знаем колко силно привързани към покойната си майка са Уилям и Хари. Двамата братя, както и техните съпруги, използват всяка удобна възможност, за да отдадат почит към принцеса Даяна. И кръщенето на Арчи се оказа поредната подобна възможност.

На официалните снимки, разпространени от събитието, виждаме Хари, Меган, Арчи и някои от членовете на кралското семейство, седнали или застанали до мека мебел със зелена тапицерия.

На пръв поглед нищо особено, но по-наблюдателните кралски анализатори намериха връзка между тези снимки и кръщенето на принц Хари. На кадрите от събитието от 1984 г. виждаме, че Даяна седи на същия този зелен диван.

Снимка 440663

Източник: Facebook / Yahoo Canada

Меката мебел е една от гордостите на замъка Уиндзор, където се озовава по поръчка на крал Джордж IV през 1927 г. Корпусът е от махагон, зелената дамаска е от коприна, на подлакътниците са резбовани листа от лотос и определено изглежда достойно като за дворец, пише People.

След големия пожар в Уиндзор през 1992 г. той е сериозно увреден, след което е реставриран, за да могат днес снимките от кръщенето на бебе Арчи да ни напомнят за Даяна, държаща малкия Хари в ръцете си.

Принц Уилям, принцеса Даяна и как почете паметта й

Защо принц Уилям е достоен син на Даяна

Крушата не пада по-далеч от дървото

За да знае и синът му коя е неговата баба, двамата с Меган са сложили снимка на Лейди Ди в детската стая в замъка Уиндзор. Там, където духът на Спенсър ще живее вечно.