Истерията около бебето на принц Хари и Меган Маркъл и всичко с свързано с раждането - в това число и името на новороденото им момченце, ни накара да се замислим за имената и на другите кралски бебета в Европа и колко необичайни за страната, където са родени, са някои.

Принц Хари, Меган Маркъл и как почетоха принцеса Даяна при раждането на сина си

Как Хари и Меган почетоха Даяна след раждането на сина им

Уилям не направи така

Естел (Швеция)

Можем да търсим в кралските исторически книги и родословни дървета, колкото си искаме, но няма да намерим друга принцеса, наречена Естел, като тази на Швеция.

Снимка 413734

Източник: GettyImages

Предполага се, че нейните родители - принцеса Виктория и принц Даниел, са нарекли първородната си дъщеря на нюйоркчанката Естел Манвил, известна с хуманитарната си дейност, която се омъжва за Фолке Барнедот - техен далечен братовчед с кралско потекло.

Леонор (Испания)

Някога, преди около 600 години, Леонор (Елеонор в Англия) е било кралското име за повечето управляващи европейски фамилии. Но когато крал Фелипе и кралица Летисия от Испания го избират за първото си бебе, родено през октомври 2005 г., е много шокиращо за обществеността, защото името не е популярно в кралските кръгове от доста време.

Снимка 403975

Източник: GettyImages

Оттогава обаче Леонор получи своето малко царско възраждане. Кралица Матилда от белгийския кралски двор кръсти дъщеря си Елеонор през 2008 г., а през 2014 г. принцеса Маделин от Швеция избра името Леонор за първото си дете.

Савана и Айла (Великобритания)

Снимка 422031

Източник: GettyImages

Савана и Айла също са две нетипични имена за британския кралски двор. Те са дъщери на Питър Филипс - синът на принцеса Анна и най-голям внук на британската кралица Елизабет Втора.

Винсънт (Дания)

Когато датският принц Фредерик и принцеса Мери посрещнаха близнаците си през 2011 г., гордият татко се пошегува, че може да назове сина си Елвис, тъй като се роди на рождения ден с Краля на рокендрола.

Снимка 422030

Източник: GettyImages

И макар че не го кръстиха Елвис, изборът на име не беше по-малко изненадващ. Детето получи името Винсънт - популярен избор в Австралия (родината на името), но не и в Дания.

Жак (Монако)

Принц Албер и принцеса Шарлен от Монако решиха да нарекат момченцето си Жак, а изборът на име определено изненада много хора, защото Монако последно има принц с името Жак през XVIII век.

Снимка 413732

Източник: GettyImages

Името не беше използвано и от никое от кралските семейства по света от много време. Принцеса Шарлен сподели, че е избрала точно Жак, тъй като е много популярно име в родината й в Южна Африка. 

Лиам (Люксембург)

Снимка 413726

Източник: GettyImages

Лиам може и да е сред най-популярните имена на момчета през последните няколко години в Америка, но определено не е известно сред имената на кралски особи. И така до ноември 2016 г., когато принц Феликс и принцеса Клер от Люксембург не го избират за малкото си момче.

Младите кралски особи, които един ден ще управляват света

Младите кралски особи, които един ден ще управляват света

Кои са наследниците на трона на 11 държави

Принц Лиам, който е четвърти по ред за трона на страната си, получи и доста необичайно презиме -  Хартмут, в чест на един от своите дядовци.