Принц Джордж от Кеймбридж може да е най-известното кралска дете в света, но със сигурност не е единственото.

Има много други монархии по целия свят, което означава, че има и много други очарователни кралски бебета, деца и тийнейджъри, които един ден ще застанат начело на управлението на своята страна.

Англия

Снимка 413735

Източник: GettyImages

Петгодишният принц Джордж е на трето място за наследството на британския трон, след дядо си и баща си. След Джордж на опашката за момента са другите две деца на Уилям и Кейт, съответно принцеса Шарлот и малкият принц Луис.

Швеция

Снимка 413734

Източник: GettyImages

Принцеса Естел, херцогинята на Естергетланд, е само на седем години, но вече е втора по ред за шведския престол след майка си.

Монако

Снимка 413732

Източник: GettyImages

Четиригодишните близнаци принц Жак и принцеса Габриела са съответно първи и втора по ред, за да застанат начело на монархията на Монако.

Испания

Снимка 403974

Източник: GettyImages

Принцесите София и Леонор са дъщерите на сегашния цар на Испания. Леонор, на 13 години, ще наследи кралската корона, следвана от София, която е на 11 години.

Холандия

Снимка 413731

Източник: GettyImages

15-годишната принцеса Катарина-Амалия ще наследи баща си като кралица на Холандия. Сестричките й, Алексия на 13 годиини и 11-годишната Ариана, са следващите по ред.

Белгия

Снимка 413728

Източник: GettyImages

17-годишната принцеса Елизабет е следващият наследник, който ще седне на белгийския трон. След нея са братята и сестрите ѝ - съответно принц Габриел, който е на 15 години, принц Емануел на 13 и принцеса Елеонора - на 10.

Люксембург

Снимка 413726

Източник: GettyImages

Принцеса Амалия, която в момента е на четири години, е на трето място в линията на наследство на Люксембургската монархия. Понастоящем дядо й е на трона.

Норвегия

Снимка 413729

Източник: GettyImages

15-годишната принцеса на Норвегия Ингрид Александра някога ще наследи баща си и ще стане вторият женски монарх в Норвегия. 

Дания

Снимка 413730

Източник: GettyImages

Принц Кристиан, който в момента е на 13 години, е втори по ред, за да стане крал на Дания.

Япония

Снимка 413733

Източник: GettyImages

12-годишният принц Хисахито е трети в списъка, за да застане начело на японското императорско семейство.

Мароко

Снимка 413725

Източник: GettyImages

15-годишният принц Мулай Ел Хасан ще наследи баща си като крал на Мароко.