Свикнали сме да виждаме испанската кралица супер елегантна по всеки повод, обикновено съчетала рокля с обувки на висок ток. Затова и преди няколко дни ни изненада с тоалета, който беше избрала за заминаването си след официално посещение в Германия.

Кралица Летисия, разходката й в Палма де Майорка с доня София и прекалено къса ли е роклята й

Прекали ли този път кралица Летисия

Роклята, която разбуни духовете

Летисия се появи редом съпруга си крал Фелипе в последния си ден в страната, облечена в костюм с панталон с мъжка кройка, както и обувки "оксфорд" с равна подметка.

Както обичайно, 50-годишната кралица изглеждаше стилно, но все пак тоалетът предизвика някои коментари. От испанското издание Vanitatis обаче бързо дадоха да се разбере причината да виждаме Летисия в равни обувки.

Преди време самата тя е признала пред пресата, че страда от неврома на Мортън. Това е ортопедично състояние, при което е възпален нервът между трети и четвърти пръст на крака. Най-честата причина за него е носенето на тесни и с висок ток обувки.

Съпътствано е със силна болка, парене и изтръпване на стъпалото - явно точно това е изтърпяла кралицата на 12 октомври, Националният празник на Испания, по време на който тя прекара час и половина на крак в обувки на висок ток, припомнят Vanitatis.

Снимка 591501

Източник: GettyImages

Затова и няма нищо необичайно все по-често да виждаме Летисия в равни обувки или такива със средно висок ток - в каквото и да е обута, със сигурност ще е елегантна.