Кралица Елизабет Втора неведнъж ни е изненадвала с някои свои странни навици, които не отиват на титлата или пък на годините й. Разбира се, носят се и редица митовe и легенди за това какво се случва в кралския двор.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и изключението от правилата, което направи Елизабет Втора заради тях

Правилото, което Уилям и Кейт нарушават

Но не на своя глава

А тези дни с нови сили се тиражира поредното предположение, което ни кара да повдигнем вежди от изненада.

Една от традициите, които се спазват ежегодно в британското кралско семейство, е Елизабет Втора дa бъде домакин на тържества по случай Коледа. Те сe провеждат в имението в Сандрингам, където монархът прекарва ваканциите си.

Снимка 553613

Източник: GettyImages

Още през 2018 г. се заговори, че кралицата кара своите гости първо да преминават през старинен кантар, на който да премерят килограмите си пристигане. Така на тръгване тя може да бъде сигурна, че всички сa били добре нахранени и си отиват с някой и друг килограм отгоре за спомен.

Потвърждение, че този ритуал наистина се изпълнява, откриваме и в сериала Spenser, който разкрива интересни подробности от живота на кралското семейство. В него виждаме как принцеса Даяна преминава през контрола на теглото. Не става ясно обаче какво показание на кантара на тръгване се смята за задоволително от Елизабет Втора.

Оказва се, че тази традиция датира още от времето на крал Едуард VII. И точно както на много празнични трапези, и на тази на кралското семейство задължително има пълнена и печена пуйка. А угощението завършва с чай и парче торта, предава LADBible.

Кралица Елизабет Втора, платиненият юбилей и съветът да спре алкохола

Кой отказа кралицата от чашката

Слуша и изпълнява

Друго правило, което вероятно Елизабет Втора е въвела за празничните дни, е и нейните любими коргита да похапват по-различна от обикновената храна, като за всяко от тях сe приготвя специално и разнообразно меню.