Още преди месец започнаха спекулациите за това дали кралицата ще открие и присъства на Игрите на Общността на нациите - спортното събитие, в които участват атлети от всички държави, на които Елизабет II e официален държавен глава.

Кралица Елизабет, Игрите на Общността на нациите и ще участва ли тя в събитието

Нови предизвикателства пред кралицата

Ще участва в откриването на Игрите на Общността на нациите

Преди дни Бъкингамския дворец съобщи, че тя ще пропусне събитието.

Причината, разбира се, отново са проблемите с подвижността, от които 96-годишната кралица страда в последните месеци. Липсата й обаче ще бъде компенсирана с присъствието на принц Чарлз и съпругата му Камила, които ще открият игрите.

Принцът най-вероятно ще изнесе реч, с което ще бъде поставено началото на спортното събитие на 28 юли в Бирмингам. В града ще присъства и по-малкият му брат принц Едуард и съпругата му Софи, херцогиня на Уесекс.

Снимка 576937

Едуард е вице патрон на Игрите на общността заедно с майка си. Това е причината той да присъства на всяко от спортните събития, които се състоят през четири години, от 1986 г. насам. Принцът и съпругата му Софи вече на няколко пъти пътуваха до Бирмингам, за да участват в подготовката на игрите.

Сред останалите членове на кралското семейство, които ще се включат в някои от събитията по време на спортното събитие, за дъщерята на кралицата принцеса Ан и съпругът й сър Тим Лорънс, както и принц Уилям с Кейт Мидълтън, съобщават от Royal Central.

Игрите на Общността на нациите се откриват на 28 юли в Бирмингам и ще продължат до 8 август.