В кралските семейства не всичко е цветя и рози. Достатъчно доказателства получаваме от английското кралско семейство, в което винаги се случва нещо пикантно. Виждаме го и от херцогство Монако, където явно принц Алберт и принцеса Шарлийн не са най-щастливото семейство на света.

Крал Хуан Карлос II, бащата на испанския крал Фелипе и свалените обвинения срещу него

Какво се случва с предишния испански крал Хуан Карлос

И защо остава да живее извън Испания

Привидно идиличното испанско кралско семейство също не е точно такова.

Но "скандалът" е свързан с бащата на крал Фелипе II - Хуан Карлос. До преди няколко месеца срещу бившия монарх се водеше разследване за корупция и за едно скандално сафари в Африка във време, в което Испания е в тежка финансова криза.

Снимка 491248

Източник: EPA/БГНЕС

През март 2022 г. обаче обвиненията срещу 84-годишния Хуан Карлос бяха свалени. Още тогава много медии коментираха, че той може и да се върне в Испания след доброволното си "изгнание" в Абу Даби.

И той ще го направи, макар и за кратко. Според информацията на ВВС бившият крал е пристигнал днес в родината си и ще остане в Испания до 23 май. По време на краткия си престой той ще бъде със семейството си в северозападната част на страната (вероятно с дъщерите си Елена и Кристина), както и с крал Фелипе и семейството му в Мадрид.