Празниците за британското кралско семейство вече започнаха. Почти всички от членовете му споделиха с последователите си коледните си картички с пожелания, концертът с празнични песни на Кейт Мидълтън отмина, както и първият тържествен обяд на новия крал с близките му.

Кейт Мидълтън, Together at Christmas и какви бяха акцентите от коледния концерт на принцесата на Уелс

Коледната приказка на Кейт

Принцесата постигна целите си

Крал Чарлз посрещна почти всички свои близки роднини на предколеден обяд в замъка Уиндзор на 20 декември. Традицията, наложена от кралица Елизабет, е с цел монархът да се срещне по празниците с повечето по-далечни членове от семейството си, които няма да присъстват на коледните тържества в Сандрингам.

Първи в Уиндзор пристигнаха Чарлз със съпругата си Камила, последвани от най-малкия му брат принц Едуард, съпругата му Софи и дъщеря им лейди Луиз. Сред другите близки роднини на обяда бяха принцеса Ан със съпруга си Тимъти Лорънс, както и дъщеря й Зара със съпруга си Майк Тиндал.

Ясно е, че принц Хари и Меган Маркъл не присъстваха на събитието, но впечатление направи отсъствието на принц Уилям, Кейт Мидълтън и трите им деца. Тъй като семейство Уелс живее много близо до замъка Уиндзор, от Royal Central смятат, че те просто са решили да запазят общите семейни обеди направо за Коледа в замъка Сандрингам.

Междувременно в Лондон полицията съобщи за странен случай пред портите на Бъкингамския дворец. Малко след 10 вечерта на 20 декември 30-годишен мъж е бил арестуван за подпалването на огън пред входа на двореца. Огънят не е причинил вреди и е бил угасен бързо, поясняват от Hello.