На 6 май тази година Чарлз официално ще бъде коронясан като новия монарх на Великобритания на религиозна церемония, която не се е случвала от 1953 г. - годината, в който на трона се възкачва майка му Елизабет Втора.

Крал Чарлз, логото за коронацията му през май и защо нае бившия дизайнер на Apple Джони Айв

Защо Чарлз нае бившия дизайнер на Apple

Свързано е с коронацията му

Коронацията ще бъде съпроводена от тридневни тържества, като "черешката" им ще е грандиозният концерт, който ще се състои пред замъка Уиндзор на 7 май и който ще бъде излъчван директно по ВВС.

Преди време от Бъкингамския дворец съобщиха, че в него ще участват един от най-големите съвременни музикални звезди. А сега Mirror, както и други британски медии твърдят, че хедлайнер ще бъде Лайнъл Ричи.

Снимка 606766

Източник: GettyImages

От години изпълнителят на "Hello" е посланик на Prince's Trust - благотворителната организация на Чарлз. Освен това кралят храни топли чувства към него, защото двамата са на подобна възраст и са се срещали неколкократно.

Сред останалите изпълнители, за които се говори, че е възможно да вземат участие в концерта за коронацията, са Spice Girls - това би означавало, че групата ще се събере специално в чест на краля. Както и сър Пол Макартни от Beatles.