При последното си посещение във Великобритания, което съвпадна с първата годишнина от смъртта на кралица Елизабет Втора, принц Хари така и не се срещна с никой от роднините си. Оправда се с натоварен график, но мнозина заподозряха, че по-скоро е от липса на желание и притеснение какво ще си кажат след всичките му постъпки в последните месеци.

Принц Хари и Меган Маркъл на остров Кануан - какво знаем за карибската им ваканция

Хари и Меган - на ваканция за милиардери

Кратка, но сладка почивка

Скоро е Коледа и няма как да не се питаме дали доскорошните херцог и херцогиня на Съсекс ще бъдат поканени да прекарат празниците с кралското семейство. Въпреки че на този етап това ни изглежда по-скоро невъзможно. Но преди празниците в края на годината има още един повод, който може да се превърне във възможност за сдобряване.

На 14 ноември крал Чарлз ще навърши 75 години. Преди няколко дни говорител на принц Хари заяви пред The Sunday Times, че монархът ще празнува рождения си ден в дома си Clarence House, но принцът "няма да успее" да осъществи пътуването си от Калифорния, за да присъства.

Снимка 627933

Източник: GettyImages

Скоро след това пред People обаче обясни, че всъщност Хари и Меган не са получили покана за рождения ден и нямат никакъв контакт с Бъкингамския дворец. Освен това е "разочарован" как британските медии представят грешно ситуацията. Говорителят на двойката изрази увереност, че принцът все пак ще намери начин да поздрави лично своя баща, както винаги е правил.

Междувременно се появиха предположения, че дори и да беше получил покана, принц Хари вероятно наистина щеше да избере да не лети до Великобритания. Той все още е обиден от факта, че за коронацията през май получи покана не лично от баща си, а от неговия офис.

Крал Чарлз, принц Уилям и Кейт Мидълтън осъдиха случващото се в Израел - а как реагираха принц Хари и Меган Маркъл

Урокът, който Уилям и Чарлз дадоха на Хари и Меган

Монархията отново е обединена

И въпреки че присъства на събитието, не получи никакво внимание, с което явно е осъзнал, че е загубил не само мястото си в монархията, но и в семейството.