Вчера Марк Зукърбърг бе изслушан от Сената на САЩ по повод разразилия се в последно време и добиващ все по-големи мащаби скандал около Facebook и изтичането на личните данни на потребителите.

Зукърбърг призна, че Facebook следи чатовете ни

Зукърбърг призна, че Facebook следи чатовете ни

Потвърждението на една обществена тайна

На създателя на социалната мрежа за първи път му се наложи да замени небрежната сива тениска с костюм и вратовръзка. Подобно облекло видимо е непривично за него и това си му личеше. Но една друга подробност успя да измести акцента на изслушването.

Снимка 350059

Източник: GettyImages

Докато едни с внимание и интерес слушаха признанията на Зукърбърг, други, по-наблюдателни, забелязаха един интересен аксесоар в цялостната картинка. Поставен на горещия стол пред сенаторите, изпълнителният директор на Facebook си послужи с малка хитрост, за да изглежда по-представително.

Освен с костюм и вратовръзка, той предвидливо се е сдобил и с т.нар. chair booster - допълнителна възглавничка, която се слага върху стола, за да изглежда седящия на него по-висок. В случая високият 1.71 м Зукърбърг е седнал на допълнителна 10-сантиметрова възглавница. Точно както някои политици се качват на малко столче, говорейки изправени зад трибуна.

Снимка 350058

Източник: GettyImages

Снимки в профил на седящия Марк разкриха неговата малка тайна, която за броени часове обиколи интернет и социалните мрежи, дори неговата собствена.

Както New York Post писа, представител на Facebook побърза да поясни, че възглавницата не е собственост на изпълнителния им директор, а е предоставена от Сената, каквато е обичайната практика.