Пътят към коронацията на крал Чарлз се оказва доста трънлив. Неочакваните спънки не са малко - от изместения фокус към това дали ще присъстват принц Хари и Меган Маркъл до многобройните откази на известни музиканти, които не желаят да вземат участие в тържествения концерт.

Крал Чарлз, коронацията му през май и вероятността Джо Байдън да не присъства на нея

Нов отказ за крал Чарлз

Колко успешна ще се окаже коронацията му

Затова пък изпълнител, за когото никой не се беше сещал в контекста на коронацията, сам изяви желание да пее на нея. Снуп Дог каза в интервю за The Sun, че е готов да се качи на сцената в чест на крал Чарлз. "Уредете го", допълва той.

Американският рапър има известни "отношения" с кралското семейство. През 2006 г., след като влиза в разпра със служителите на лондонското летище "Хийтроу", на Снуп му е забранено да влиза във Великобритания.

Снимка 534008

Източник: GettyImages

Четири години по-късно по молба на принц Уилям и принц Хари кралица Елизабет се съгласява да отмени това решение, пишат Royal Central. "Този човек не е сторил нищо лошо на страната ни, може да идва", казва тя.

Според самия Снуп Дог след този случай той има приятелски отношения с кралското семейство. Това обаче едва ли ще му свърши работа, за да пее на коронацията - идеята е в концерта да вземат участие изпълнители от Великобритания и Общността на нациите. Каквато САЩ не е.