Арнолд Шварценегер винаги се опитва да бъде позитивен и извлича максимума от всяка една ситуация в живота му. Старае се и да споделя опита си, за да вдъхновява други.

Арнолд Шварценегер и как финалът на световното първенство по футбол за жени го е вдъхновил

Как футболистките на Испания и Англия са впечатлили Арнолд Шварценегер

Актьорът както винаги намира нещо положително

Така например от канала му в YouTube - The Pump, разбираме за един от трудните за него моменти, в които животът му е бил поставен на карта.

Шварценегер казва, че на три пъти се е подлагал на сърдечни операции, като при третия нещата са се объркали леко. Преди няколко години лекарите са му казали, че трябва да се подложи на неинвазивна сърдечна операция.

Но по време на интервенцията са допуснали грешка и са пробили стената на сърцето му, което е довело до вътрешно кървене, пише Insider. Нещо, което освен че е застрашило живота му, е довело до отварянето на гръдния му кош. Въпреки това, Арнолд Шварценегер казва, че е решил да се фокусира върху възстановяването си, защото така или иначе не може да върне времето назад.

"Бях по средата на бедствия", казва още актьорът. Той допълва, че това се е случило няколко месеца преди да трябва да вземе участие в снимките на "Терминатор: Мрачна съдба" (2019 г.).

Арнолд Шварценегер допълва, че се е опитал веднага да започне да се мотивира и ходи, като дори е накарал близките му хора да го окуражават, броейки стъпките, които прави.

"Изглеждах като идиот, шляех се из коридорите, но най-важното беше, че се раздвижвах, защото лекарите казаха: "Трябва да тренирате дробовете си, защото ако се разболеете от пневмония, може да умрете."

Арнолд Шварценегер и дислексията, въпреки която записа Be Useful: Seven Tools for Life като аудиокнига

Битката на Арнолд Шварценегер с дислексията

Поредна доза мотивация

Една от главните му мотивации да се справи с този тежък период са били именно снимките на шестия филм за "Терминатор". Арнолд пояснява, че е имал три месеца, за да може отново да вдига тежести, тича и прави всичко както обикновено.