Финалът на световното първенство по футбол за жени прикова пред екраните хора от цял свят, а сред тях е бил и Арнолд Шварценегер.

Арнолд Шварценегер и дислексията, въпреки която записа Be Useful: Seven Tools for Life като аудиокнига

Битката на Арнолд Шварценегер с дислексията

Поредна доза мотивация

Чрез дневния си бюлетин актьорът дава да се разбере, че е изгледал мача между Испания и Англия и е останал вдъхновен. Но не от играта на двата отбора или драмата, която сътвориха.

Оказва се, че след последния съдийски сигнал се е случило това, което е впечатлило най-много Шварценегер. Той пише, че се е вдъхновил от проявата на спортсменство след края на мача, когато испанските футболистки са утешавали своите опонентки.

"Спортът има силата да ни обединява. Винаги я е имал. Спортът ни напомня, че можем да се състезаваме ожесточено, без да се мразим един друг."

Видяното след края на финала на световното първенство по футбол за жени е припомнило на Арнолд Шварценегер колко често е бил питан как така бодибилдърите по негово време са тренирали заедно, макар да са били конкуренти.

Снимка 631014

Източник: GettyImages

Въпреки че намира логика във виждането, че единият трябва да загуби, за да може другият да спечели, Арнолд смята, че случая на Испания и Англия и двата отбора са спечелили по нещо. Испания купата и цялата радост, докато Англия важни изводи. Също така и двата тима са успели да вдъхновят много хора по света, което също е успех.

Дженифър Ермосо - целувката ѝ с Луис Рубиалес и защо всички говорят за футболистката след финала на световното първенство по футбол за жени

Целувката след финала на Световното, за която всички говорят

След финала на световното първенство по футбол за жени

"Никога не съм вярвал, че всеки може да бъде шампион - това не е вярно в състезанието. Но всеки може да спечели. Ако научите, подобрите или вдъхновите някой като мен, който гледа у дома, вие печелите", допълва още Арнолд Шварценегер.