Съвсем неусетно изминаха над две години от трагичния инцидент с хеликоптер, при който Коби Брайънт, дъщеря му Джиджи и още седем души загубиха живота си.

Ванеса Брайънт, Коби Брайънт, Джияна и началото на съдебния процес срещу окръг Лос Анджелис

Новата битка на вдовицата на Коби Брайънт

Още сол в раната на Ванеса Брайънт

Няколко месеца по-късно стана ясно, че полицаите и пожарникарите, които са се отзовали на сигнала за разбилия се хеликоптер, са нарушили грубо правилата и са показвали снимки от катастрофата на странични на разследването лица.

Това разгневи Ванеса Брайънт, която заведе дело, което в момента в ход и биват изслушвани двете страни. От People разбираме, че един от свидетелите по делото е пожарникарят капитан Брайън Джордан. Той е отрекъл да е злоупотребявал със снимките от инцидента, показвайки ги на трети лица.

Снимка 556459

Източник: GettyImages

Той е обвинен в това, че е направил снимки не само на мястото на катастрофата, но и на части от телата на загиналите. Джордан твърди, че го направил, защото така е бил инструктиран. Капитанът твърди, че видяното и до днес го преследва.

И именно на катастрофата се дължи решението му да се пенсионира през 2021 г. Реагирал е и доста остро на опитите на обвинението да конкретизира какво се е виждало на въпросните снимки. Брайън Джордан е помолил да не бъде връщан към случилото се и онова, което е видял.

Коби Брайънт - последно сбогом с една легенда

Скъпи Коби, няма да бъдеш забравен

"Почивай в края, не в средата"

На директния въпрос дали е направил снимки на останките на Коби Брайънт, пожарникарят е отговорил, че пази спомен за видяното и той не е никак приятен. Остава да разберем и какъв ще бъде изходът от делото.