През септември 2020 г. Ванеса Брайънт заведе дело срещу окръг Лос Анджелис за емоционален стрес и психически щети. Причината беше новината, че полицаи и пожарникари са правили снимки на мястото на мястото на самолетната катастрофа, отнела живота на съпруга и дъщеря й.

Ванеса Брайънт, смъртта на Коби и Джиана и заканите, които получава вдовицата на баскетболиста

Непрекъснатият страх, в който живее Ванеса Брайънт

Не й стига всичко друго

"Зрителни клюки" - така бяха наречени въпросните кадри от адвоката на Брайнът в встъпителната си реч на делото, което започна на 10 август.

"Те са били споделяни между полицаи, които играят заедно видео игри", казва още Луис Ли. "Били са споделяни многократно с хора, които нямат никаква основателна причина да ги виждат."

Адвокатът показа видеозапис на един от полицаите, на който се вижда как той показва снимките на бармана, който клати невярващо глава, съобщават от Guardian. И допълват, че Ванеса Брайънт е плакала често по време на първия ден от заведеното от нея дело.

Снимка 468463

Източник: GettyImages

"26 януари 2020 г. беше най-ужасният ден в живота на Ванеса Брайънт. Окръгът го направи още по-лош. Те сипаха сол в открита рана", казва още адвокат Ли. На този ден катастрофа с хеликоптер отнема живота на Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря Джиана и още седем човека.

От своя страна адвокатът на окръг Лос Анджелис Майра Хамшал изтъква, че правенето на снимки е важна част от работата на разследващите подобни инциденти. "Те не са онлайн. Не са по медиите. Не са били видени нито веднъж от ищцата", пояснява защитникът на окръжните власти по повод на въпросните фотографии.