Новината за смъртта на баскетболната легенда Коби Брайънт за минути превзе социалните мрежи, а десетки известни личности споделиха своята тъга, както и емоционални спомени от миговете, прекарани заедно.

Не само спортният свят, но и шоубизнесът се обедини в скръбта за спортиста и баща на четири деца, който ще запомним не само с постиженията му на терена, но и с голямата усмивка и голямото сърце, спечелили всеки, който е имал възможността да го познава.

Коби Брайънт и как реагира спортният свят на новината за смъртта му

Как спортният свят реагира на смъртта на Коби Брайънт

Никой не може да повярва, че това е истина

Дженифър Лопес сподели няколко снимки - на Брайънт със семейството си, както и на нея с баскетболиста и съпругата му. Под тях тя написа, че с годеника й Алекс Родригес са разглеждали снимки в профила на Кобе и са си спомняли за срещите си с него.

И в подобни моменти човек осъзнава, че семейството е най-важното, написа Джей Ло. Тя допълва, че тъгата, която изпитва, е само песъчинка от това, което може да си представи, че изпитва съпругата на баскетболиста Ванеса.

"Най-несправедливото нещо е да загубиш дете и съпруг в един ден... Коби, то значеше толкова много за толкова много хора. Благодарим ти за вдъхновението и сърцето ти.", завършва Лопес.

Никол Шерцингер също сподели снимка на Брайънт със семейството му и написа, че сърцето й е разбито заради загубата му, както и заради останалите жертви на катастрофата. Тя изпраща молитви на всички и допълва, че нищо не ни е обещано в този живот, затова не бива да го приемаме за даденост.

Тейлър Суифт изрази емоциите си след тъжната новина в Twitter. Тя сподели, че сърцето й е на парчета от тази невъобразима трагедия. "Коби значеше толкова много за мен и за всички нас."

Кание Уест предпочете да бъде кратък: "Коби, обичаме те, братко." Рапърът изпраща молитвите си на семейството на баскетболиста.

50 Cent не можа да намери правилните думи, с които да изрази шока и тъгата от новината за смъртта на баскетболиста и сподели негова снимка с надпис "Героите идват и си отиват. Легендите живеят завинаги."

Деми Ловато не успя да скрие сълзите си по време на изпълнението си на сцената на наградите Грами. А преди него тя сподели тъгата си от загубата на Брайънт, публикувайки снимка с него и най-голямата му дъщеря.

"Познавах го от повече от 10 години... Не много добре, но винаги се шегувахме и той винаги беше толкова мил към мен. Сега си легенда с крила. Ще липсваш на толкова много.", написа изпълнителката.

Джъстин Бийбър също сподели своя снимка с Коби от преди години и написа: "Не може да бъде. Ти винаги си ме окуражавал, Мамба. Казвал си ми един от най-добрите мъдрости, които ме усмихват и до днес. Обичам те."

Джон Леджънд също не скри емоциите си. Новината за смъртта на баскетболиста го намира точно по време на подготовката за изпълнението, с което ще почете паметта на друг "брилянтен мъж, който загубихме прекалено скоро" - рапърът Nipsey Hussle. "Животът може да бъде толкова брутален и безсмислен понякога.", заключва изпълнителят.

Марк Анитъни публикува снимка, на която са той, Коби и Дейвид Бекъм. "Когато се ръкуваш с ангел", написа той.

Били Рейс Сайръс, който заедно с рапъра Lil Nas X спечели награди Грами за най-добро музикално видео и най-добър под дует посвети статуетките на Брайънт.