Киану Рийвс винаги успява да ни трогне. Дали ще е с някоя съвсем "обикновена" дейност като това да се вози в градския транспорт без никакви претенции за величие. Или пък ще е с някоя много истинска и докосваща реч, каквато само той може да изнесе. Звезда за мнозина, но най-вече голям човек - така определяме актьора от "Матрицата". 

Киану Рийвс, срещата с момче на летището в Ню Йорк и как се държи актьорът

Как се държи Киану Рийвс с ловците на автографи

Любопитна случка от летището в Ню Йорк

Неведнъж Рийвс е говорил за мечтите си. А неговите по-често са онези "простички" неща, които само истинският, земен и състрадателен човек би могъл да има. А наскоро 57-годишният канадец сподели и за още една своя мечта, за която до този момент беше мълчал. 

Оказва се, че Киану Рийвс иска да влезе в ролята на Батман в игрален филм за супергероя. "Може би след време. Може би, когато им трябва по-възрастен Батман", каза той пред Extratv. Повод за разговора е възможността, която актьорът получи - да озвучи Батман в детския анимационен филм "DC Лигата на супер-любимците", който се завъртя по кината през май тази година. 

"Обичам героя Батман... в комиксите, във филмите, така че да го озвучавам беше страхотно", добавя Киану. А в "DC Лигата на супер-любимците" гласовете си дават и още забележителни имена като Кевин Харт и Дуейн Джонсън.

Робърт Патинсън, "Батман" и признанието на актьора, че е крадял чорапи от снимачната площадка

Какво Робърт Патинсън е крадял от снимачната площадка на "Батман"

И не е останало незабелязано

Така или иначе, вероятно мечтата на Киану няма да се сбъдне скоро. Вече е ясно, че Робърт Патинсън - последният актьор, който влезе в кожата на Батман, ще бъде най-яростния защитник на град Готъм и в предстоящото продължение. Нещо, което разкри малко след премиерата на "Батман" неговият режисьорът Мат Рийвс, припомя People.