Още преди време Кейт Уинслет сподели, че не се гордее с ролята си в "Титаник", нищо че именно с нея се прочу в цял свят. Оказа се, че причината не е само в актьорската й игра, както твърдеше доскоро, а и защото в бляскавия Холивуд тя не се чувства на място.

Кейт Уинслет, Джордж Клуни, Даниел Крейг - звездите, които мразят най-известните си роли

Звездите, които мразят най-известните си роли

Независимо от факта, че някои от тях са ги направили известни

Преди дни 46-годишната звезда участва във виртуална кръгла маса, организирана от Los Angeles Times, заедно с още няколко известни дами - Мишел Пфайфър, Рашида Джоунс, Ванеса Кърби и Андра Дей.

Именно в разговора с тях британската актриса обяснява защо ролята й на Роуз в епоса на Джеймс Камерън от 1997 г. не е сред най-любимите й.

"Играех американка за първи път. И работех с Лео, когото бях виждала само в "Защо тъгува Гилбърт Грейп" и "Баскетболни дневници". Беше като "О, Боже, аз съм Кейт от Рединг", цитират я от Daily Mail.

Според Кейт Уинслет участието й в "Титаник" е било въпрос на чист късмет. Чувствала се е като момичето с наднормено тегло, което винаги е в края на редицата.

И тъй като фамилията й започва с "W", често се случвало да пропусне прослушване, защото времето на кастингите изтичало, преди да дойде нейният ред.

След най-популярната си роля Кейт решава да се скрие от холивудските прожектори и играе предимно в независими филми.

Кейт Уинслет, Сърша Ронан и първи трейлър на драмата Ammonite

Кейт Уинслет в любовна история с жена

Обещаваща историческа драма

"Честният отговор е, че се страхувах от Холивуд. Голямо, страшно място, където всеки трябваше да е слаб и да изглежда по определен начин", продължава да е откровена актрисата.

"Аватар 2", Кейт Уинслет, задържането на дъха и какъв е рекордът ѝ

Колко време Кейт Уинслет може да задържи дъха си

Ето това е наистина впечатляващо

Вероятно вече мисли по друг начин, защото в момента Уинслет отново работи с Джеймс Камерън и снимат "Аватар 2", който би трябвало да излезе на 22 декември.