Неведнъж Кейт Мидълтън е била по върховете на различни класации, най-вече на тези, които подреждат най-стилните дами. Но този път херцогинята на Кеймбрдиж си спечели първото място сред "най-готините и вдъхновяващи жени".

Подреждането е направено от британската маркетингова агенция Perspectus Global. В допитването участват 2000 британки, които са помолени да посочат една жена, която приемат като свой модел на подражание.

И най-много гласове събира именно Кейт Мидълтън. На второ място се подрежда бившата Първа дама на САЩ Мишел Обама, а трета остава не коя да е, а самата кралица Елизабет Втора. И това е ясно доказателство, че съпругата на принц Уилям е нейна достойна заместничка.

Снимка 481385

Източник: GettyImages

В челните места виждаме и Били Айлиш, Адел и Грета Тунберг, които също са ярки примери за това колко много може да постигне една дама, дори да не е навършила пълнолетие. Меган Маркъл пък е чак на 15-о място.

Според участвалите в проучването, най-важното за жените-вдъхновение е да имат силна идентичност, да се открояват ярко. Също така е от значение да се грижат за другите, както и да бъдат здраво стъпили на земята, но междувременно да успяват да вдъхновяват и други жени, пише Evening Standart.

Кейт Мидълтън, ангажиментите им с принц Уилям след Мегзит и какво ядоса херцогинята

Кейт не искаше да става така

Внимавай какво си пожелаваш

А трудните времена, които преживяхме напоследък, помогнаха на Мидълтън отново да заблести със собствената си светлина и да покаже на всички колко е земна и грижовна, а междувременно и достатъчно влиятелна.