На 29 април принц Уилям и Кейт Мидълтън ще отбележат 10 години от сватбата си. Това е празник не само за тях двамата като семейство, но и за целия кралски двор, защото херцогинята на Кеймбридж определено успя да го промени с присъствието си и да се превърне във водеща фигура в последно време.

А Елизабет Втора е подготвила специална изненада за Мидълтън по случая. Според кралски експерти, кралицата ще изкаже своята признателност и благодарност с жест, който и преди е правила.

През 2019 г., по случая осмата годишнина от сватбата, Елизабет Втора удостои херцогинята на Кеймбридж с едно от най-високите звания, които е в правомощията й да дава - Дама на големия кръст (Dame Grand Cross) на Кралския викториански орден.

Снимка 515548

Източник: GettyImages

След като Мидълтън вече се кичи с това звание, не е ясно точно какво още може да измисли кралицата, за да засвидетелства симпатиите и доверието си към съпругата на принц Уилям. Най-вероятно обаче отдадената чест ще бъде свързана и с още една отговорност - ръководене на организация или нещо подобно, предава Daily Mail.

Принц Хари, Меган Маркъл и изненадата им за рождения ден на Кейт Мидълтън

Как Хари и Меган изненадаха Кейт

И тя не го очакваше

Независимо дали кралския двор оповести официално изненадата на Елизабет Втора или не, едно е сигурно - Кейт е намерила перфектния баланс между това да се кланя на кралицата публично, но и да имат здравословни взаимоотношения като роднини. А и вече няма никакви съмнения, че херцогинята на Кеймбридж е истински достойна да застане до бъдещия крал на Великобритания.