Да бъдеш херцогиня, съпруга на принц и майка на три деца определено не си е лесна работа, и Кейт Мидълтън много добре знае това. За да успее да балансира между всички задължения и да бъде все така перфектна и усмихната, жената до принц Уилям също има своя начин за разтоварване и бягство от натоварения график.

Меган например търси и намира духовен и физически покой в йогата. Кейт пък се е запалила по японското учение Shinrin Yokuм, наричано още Forest Bathing ("горско къпане"). То добива популярност в страната още през 80-те години на миналия век и дори се използва по предписание от лекарите при нервни разтройства и депресивни състояния.

Идеята тук е много проста - гората лекува, а ние просто трябва да се озовем в нея. За час, за половин ден или за цял уикенд. Да прекарваме време сред природата - дори малко, но по-често, действа ползотворно и на тялото, и на ума ни.

Снимка 401711

Източник: iStock

Подобрява имунната система, настроението и съня, редуцира стреса, намалява кръвното налягане, повишава способността да се концентрираме и възстановява цялостния ни баланс и хармония.

Кейт Мидълтън, рожденият й ден и защо принц Хари и Меган Маркъл не присъстваха

Защо Меган не отиде на рождения ден на Кейт

Какви ги вършат с Хари

Именно идеята за Forest Bathing вдъхновява Кейт Мидълтън за нейната инсталация, с която участва в тазгодишното издание на традиционното Chelsea Flower Show. Херцогинята е запалена по градинарството още от малка (по наследство от майка си и баба си) и не пропуска възможност да покаже любовта си към растенията.

Кейт Мидълтън на Chelsea Flower Show 2017

Източник: GettyImages

Кейт Мидълтън на Chelsea Flower Show 2017

Цветното събитие ще се проведе в средата на май. В последните години Кейт Мидълтън присъстваше на него все в ролята на специален гост, но тази ще се включи активно в дизайна на една от градините, а ние нямаме търпение да видим какво ще сътвори. Вероятно ще отскочи и веднъж-два пъти до гората, за да потърси вдъхновение и да си събере мислите...