Участието на Карлос Алкарас в тазгодишното издание на US Open не се оказа толкова успешно, колкото му се искаше на испанеца. Той не само, че не успя да спечели турнира, но дори не достигна до финала. А за капак на всичко загуби и първото място в ранглистата.

Новак Джокович и думите му за Карлос Алкарас след US Open

Подкрепата, която Джокович оказа на Алкарас

Истинско мъжкарство

Това обаче не означава, че Алкарас ще се даде с лекота на Новак Джокович и няма да се опита отново да оглави класирането при мъжете в тениса, защото до края на сезона остават още доста възможности пред него.

China Open е една от първите възможности пред него. Стартиращият днес турнир в Пекин ще премине без участието на Джокович, който реши да удължи почивката си след триумфа на US Open.

Ако Карлос Алкарас успее да спечели турнира в Китай, това ще бъде негова седма титла за сезона и ще намали разликата със сърбина на едва 315 точки. Предвид факта, че Новак Джокович няма да играе и на Shanghai Masters, испанецът има съвсем реални шансове да си върне първото място.

Карлос Алкарас и мистериозното хапче, подадено му по време на мач от US Open

Мистериозното хапче, подадено на Алкарас

У феновете се будят съмнения

Самият Алкарас заяви, че за не го не е на живот и смърт да свали сърбина от върха, но със сигурност е сред целите му до края на годината. "Както казах, това е нещо, което за което мисля всеки път, когато тренирам, на всеки турнир", допълва още той.

Карлос Алкарас казва още, че в турнирите, в които ще вземе участие до края на годината, целта му ще бъде да се представи възможно най-добре. И ако не успее да ги спечели, за да изпревари опонента си, то поне да скъси максимално много разликата, пише Tennis Majors.

Коя е Йелена Джокович - съпругата на тенисиста Новак Джокович

Какво знаем за Йелена - жената до Новак Джокович

Една любов, на която дори трудностите и разстоянието не могат да попречат

От Eurosport разбираме, че освен тези два турнира, испанецът ще участва със сигурност и в Paris Masters и ATP Finals в опит да атакува първото място. Докато Джокович се очаква да се върне на корта само за последните два споменати турнира. Въпреки всичко, именно сърбинът е фаворит да завърши годината на първо място. Нещо, което ще му се случи за осми път в кариерата.