След отпадането си от US Open Карлос Алкарас се върна в родната си Испания и бе посрещнат подобаващо, въпреки че не успя да стигне до финала и да се изправи отново срещу Новак Джокович. С една своя постъпка обаче си навлече и гнева на мнозина.

Колко повече спечели Новак Джокович от Карлос Алкарас

Кой спечели повече тази година - Джокович или Алкарас

Вечна напредвара

Миналата седмица той присъства на традиционна корида, която се провежда на арената в Мурсия. Там се срещна и с един от най-добрите испански тореадори Алехандро Талаванте. Това обаче бе счетено от организацията за защита на животните PETA като знак, че Карлос Алкарас подкрепя бикоборството, което те определят като "мъчение".

Природозащитниците дори публично помолиха тенисиста да не одобрява подобни действия. "Тенисът е спорт, малтретирането на животни - не", написаха те в профила си в X(Twitter).

Снимка 634205

Източник: GettyImages

След това в социалните мрежи се разрази разгорещена дискусия за и против бикоборството и преобладаващите коментари бяха, че този противоречив спорт, който се практикува от векове, не бива да се определя като част от испанската култура и всъщност голяма част от младите испанци го отричат.

Карлос Алкарас и емоциите след отпадането от US Open

Тежкото признане на Алкарас след загубата от Медведев

Как ще продължи напред

А тенисистът като пример за подрастващите не бива да изразява публично подкрепата си, за да не следват и други неговия пример, смятат мнозина. Карлос Алкарас до този момент не коментира насочените към него критики и предпочете да се отдаде на необходимата му почивка заради натрупана голяма умора. По тази причина той пропусна и участието си на Купа Дейвис във Валенсия, въпреки че първоначално бе част от испанския тим, предава Mirror.