За Кание Уест проблемите явно скоро няма да спрат да се трупат. Adidas му обърнаха гръб още миналия месец заради публикуваните му антисемитски коментари онлайн, а сега нови обвинения дават повече яснота за проблематичното му поведение.

Кание Уест, adidas и решението на компанията да прекрати отношенията си с рапъра

И adidas отряза Кание Уест

Всички странят от рапъра

Списание Rolling Stone пише, че са се появили твърдения на служители от adidas за това, че Кание Уест им е показвал специфични снимки и видеоклипове с цел упражняване на тормоз. По думите на обвинителите шефовете на компанията-гигант са били наясно с "проблематичното поведение" на рапъра, но са "изключили своя морален компас".

От страна на adidas, както и се очакваше, реакцията не е закъсняла. В изявлението им се казва, че все още не се знае дали обвиненията, направени в анонимното писмо, имат основания. Въпреки това обаче, тъй като вече са приели обвиненията "много сериозно", са взели незабавно решението да започнат независимо разследване на въпроса.

Кание Уест с бившата си съпруга Ким Кардашиян

Източник: GettyImages

Кание Уест с бившата си съпруга Ким Кардашиян

От своя страна Кание Уест не е коментирал материала на Rolling Stone.

Според текста, публикуван в изданието, рапърът се е опитвал да сплаши служители на adidas с поведение, което е "провокативно, често сексуализирано и често насочено към жени". Предполага се, че това е включвало показването на конкретни изображения на бившата му съпруга Ким Кардашиян, както и на негови собствени видеоклипове.

Кание Уест, adidas, Forbes и защо рапърът вече не е в списъка с милиардери на списанието

Пропадането на Кание Уест продължава, вече не е милиардер

Действията му имат последици

В анонимното писмо се посочва още, че оплакванията на персонала на adidas са за "токсичната и хаотична среда, която Кание Уест създаде" и "много болен модел на хищно поведение към жените". Служителите разказват, че той е избухвал срещу жените в компанията с обидни забележки и е използвал сексуално смущаващи препратки при общуването си с тях.