Новак Джокович успя да спечели златен медал от Олимпийските игри в Париж, но въпреки това 2024 г. си остава една от най-слабите му.

Новак Джокович отново постави рекорд, за който никой не си е и помислял

Новак Джокович отново постави рекорд, за който никой не си е и помислял

Победа номер 90 на US Open е факт

Най-малкото защото ще е първата от 2017 г., в която сърбинът не печели турнир от Големия шлем. А отпадането от US Open бе поредното доказателство, че Джокович не е в най-добрата си спортна форма.

В загубата от Алексей Попирин той записа цели 14 двойни грешки. Толкова много Джокович не бе допускал до момента в турнир от Големия шлем.

Снимка 681115

Източник: GettyImages

Сега остава да разберем какви ще са плановете на сърбина до края на годината. Пред сръбски журналисти той казва, че все още не е напълно сигурен, защото иска да се прибере в Белград и тогава да види как се чувства.

"Не знам, честно казано, нямам представа. Играта ми просто се разпадна. Не съм свеж. Условията тук бяха бързи, напълно противоположни на тези, на които тренирах. Беше болезнено да играя и да се чувствам така на корта - на моменти се чувствах като аматьор."

Снимка 681117

Източник: GettyImages

Новак Джокович признава, че олимпийските игри са били емоционално изтощаващи за него и дори през ума му е минало да пропусне US Open. Според Tennis Majors, ще видим Джокович отново в действие на 14 и 15 септември, когато ще играе за Сърбия срещу Гърция за Davis Cup.

След това ще отскочи до София за благотворителния мач с Григор Димитров на 17 септември. След това се очаква сърбинът на вземе участие в Shanghai Masters, който започва в края на септември.

Снимка 681114

Източник: GettyImages

Последно Новак Джокович игра в него през 2019 г., след това три поредни години турнирът не се състоя заради пандемията. След това тенисистът ще се отправи към Саудитска Арабия, за да вземе участие в Six Kings Slam в Рияд.

Six Kings Slam в Саудитска Арабия - тенис турнирът, на който ще играят Новак Джокович, Рафа Надал и Карлос Алкарас

Когато Саудитска Арабия привлече най-добрите в тениса

Джокович, Надал, Алкарас, Медведев, Синер и Руне ще мерят сили на Six Kings Slam

И оттам нататък не е ясно в кои турнири ще реши да участва. Но Новак Джокович вече е заявил, че ще пропусне Belgrade Open.