На 6 май Чарлз и Камила официално бяха обявени за крал и кралица на Великобритания. По волята на Елизабет Втора, съпругата на сина й се нарича само кралица, а не кралица консорт, както би трябвало, защото не е с кралско потекло. 

Защо крал Чарлз и Камила ще имат и втора "коронация" в Шотландия

Защо Чарлз и Камила ще имат втора коронация

Когато поданиците в Шотландия имат нужда от допълнително внимание

Въпреки че е крал от съвсем скоро, Чарлз е на 74 години и мнозина се замислят какво ще се случи, когато той почине. Разбира се, очакваме да бъде дълголетен като своите родители и да може да се наслади на престола, който толкова дълго време чака. Но все пак...

Кралица Камила е с една година по-възрастна от съпруга си, но добре знаем, че често жените надживяват мъжете. Ако това се случи и при кралската двойка, тя ще продължи да бъде кралица консорт. Но вече няма да бъде кралица регент, защото няма да е съпруга на управляващия монархията.

Снимка 620370

Източник: GettyImages

Ще стане обаче кралица вдовица, както е официалната титла за съпругата на починал действащ крал. Първият подобен случай в историята на британското кралско семейство е на кралица Аделаида през 1830 г., а последният - на майката на Елизабет Втора, Елизабет Боуз-Лайън, известна като Кралицата-майка.

Храните, които кралица Камила не понася

Храните, които кралица Камила не понася

Разкрити от сина й Том Паркър Боулс

Това, че Камила също бе коронясана в Уестминстърското абатство, по никакъв начин не променя линията за наследяване на трона и тя няма да застане начело на монархията, защото няма кръвна връзка с кралското семейство. Очаква се, че ще продължи да служи на народа и да изпълнява задълженията си към престолонаследника принц Уилям, въпреки че той ще има своята кралица в лицето на принцеса Кейт, предава inews.